Ik moet mezelf verbazen

Wendy Roberts werkte als flexkracht voor Wiertz Personeelsdiensten, maar maakte in 2018 de overstap naar een baan als intercedent. Ze werkt nu in de inhouse-vestiging bij Sappi Maastricht. ‘Ik haal energie uit opdrachten waarvan ik niet weet of ik het wel kan.’  

Ik wilde gewoon mijn verhaal doen

Wendy rondde zes jaar geleden de hbo-opleiding People & Business Management af. De HR-banen lagen niet bepaald voor het oprapen. “Ik ben vervolgens bij alle uitzendbureaus langs gegaan, maar werd overal doorverwezen naar een website. Dat vond ik echt vreemd. Ik wilde gewoon mijn verhaal doen. Alleen Wiertz Personeelsdiensten bood me die kans.” Er werden verschillende mogelijkheden met Wendy besproken, ook banen die op het eerste oog niet direct bij haar pasten. Alhoewel verrassend, kon Wendy dat zeker waarderen: “Ik zou mezelf absoluut niet commercieel noemen, maar begon zo toch aan een commerciële baan bij een beurs in de RAI in Amsterdam. Dat bleken ze bij Wiertz goed te hebben ingeschat. Het ging zo goed, dat ik een jaar later voor hetzelfde project werd teruggevraagd door de opdrachtgever.”

Wendy

Overstap naar Wiertz Personeelsdiensten

Begin 2018 was Wendy niet gelukkig in haar toenmalige baan en nam weer contact op met de intercedent die haar eerder geholpen had. Het resulteerde in een baan als HR Officer bij Sappi in Maastricht. Na een aantal maanden ontstond er een vacature bij de inhouse-vestiging van Wiertz Personeelsdiensten en stapte Wendy over. “Dat gebeurde na een goed gesprek over de inhoud van de functie. Ik zou niet op een reguliere vestiging als intercedent willen werken, dat is toch echt een ander vak.”

Als vanzelfsprekend opgenomen in de groep

De overstap naar Wiertz Personeelsdiensten bevalt Wendy ondertussen uitstekend. “Het leukste is samen met Sappi zaken bedenken en uitwerken. Daarbij helpt het natuurlijk dat ik Sappi goed ken dankzij mijn detachering bij HR. Ik zou het iedere intercedent aanraden, een maand stage lopen bij het bedrijf waar je inhouse gaat werken”. Ze heeft nooit het gevoel gehad dat ze nieuw was bij Wiertz Personeelsdiensten: “Nieuwe medewerkers worden als vanzelfsprekend opgenomen in de groep. Ook tijdens borrels is iedereen meteen aardig en geïnteresseerd. ‘Een krachtige familie’ staat er op de website, maar dat is ook gewoon echt zo.”

Wendy-Slider

Ik doe het toch

Inmiddels is Wendy aangesloten bij een projectgroep die de interne processen van Wiertz Personeelsdiensten onder handen neemt. “Daar spreekt veel vertrouwen uit.” Ze was wel even bang dat die vraag te vroeg kwam, maar zegde toch toe: “Ik moet mezelf verbazen. Mijn eerste reactie is vaak ‘Ooh dat kan ik helemaal niet’, maar ik doe het toch. Ik haal energie uit opdrachten waarvan ik niet weet of ik het wel kan.”
Sluit Menu