Natuurlijke wederkerigheid

Wiertz Company ondersteunt al sinds 2015 de musea Cube, Columbus en Continium in Kerkrade. Het langjarige partnership wordt gewaardeerd aan het Museumplein: ‘De duur van de ondersteuning biedt ons een stevige basis waarmee we vooruit kunnen.’

20 jaar Museumplein Limburg

In 2018 vierden de instellingen aan het Museumplein in Kerkrade het 20-jarig jubileum van hun stichting. Op 13 juni 1998 opende namelijk Stichting Museum voor Industrie en Samenleving de deuren. Door de jaren heen groeide het museum uit van Industrion tot Continium discovery center. In 2015 ontstond tot slot het huidige Museumplein met de toevoeging van twee nieuwe instellingen: Cube design museum, het eerste museum in Nederland dat volledig gewijd is aan design en Columbus earth center, een uniek planetarium inversum met een 3D theater.

Structurele samenwerking

Wiertz Company ondersteunt de musea al sinds 2015. Fion Sanders, verantwoordelijk voor de fondsenwerving, is blij met de langdurige samenwerking met Wiertz Company. ‘Dankzij de steun van particulieren, bedrijven en fondsen is het mogelijk om nieuwe activiteiten en programma’s te ontwikkelen. De meeste ondersteuning vindt plaats op projectbasis. Structurele samenwerkingen zoals met Wiertz Company helpen een stevige basis te leggen.”

Wederkerigheid ontstaat vanzelf

Een lokale partner heeft daarbij als grote voordeel dat de lijnen kort en het contact persoonlijk is. “Er zijn maar weinig sponsoren van het formaat Wiertz Company waar ik te voet naar toe kan voor een afspraak”, geeft Fion aan. “De wederkerigheid die er dan als vanzelf ontstaat, is natuurlijk ook prettig. We maken gebruik van elkaars netwerk, delen contacten en uiteraard werken we met Wiertz samen voor de inzet van flexkrachten.”

Samenwerking met Cooper Hewitt

Na het jubileumjaar belooft ook 2019 indrukwekkend te worden. Fion verheugt zich in het bijzonder op de expositie Nature van Cube, die tegelijkertijd in het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York te zien zal zijn. Van 10 mei 2019 tot en met 20 januari wordt de wereldtop van verrassende designinnovaties op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu getoond. “De samenwerking tussen Cube en Cooper Hewitt laat zien dat het anders kijken naar deze regio een meerwaarde kan hebben voor de realisering van projecten. Cooper Hewitt ziet niet alleen de stad Kerkrade, maar de hele Euregio met 6 miljoen inwoners als het gebied waar een groot deel van de bezoekers vandaan komen.”

Bekijk ook

Concreet resultaat, daar hou ik van

Igor Buck werkt inmiddels bijna twintig jaar voor Wiertz Company. Aandacht besteden aan maatschappelijke en lokale doelen is in zijn ogen onlosmakelijk verbonden met zijn werk. “Wij zijn verplicht om iedereen een kans op werk te bieden.”

Training Herkennen & Doorverwijzen

In de herfst van 2018 volgden 42 medewerkers van Wiertz Company de training Herkennen & Doorverwijzen. De training leert deelnemers hoe ze laaggeletterdheid herkennen en vervolgens bespreekbaar kunnen maken. 
Sluit Menu