Perspectiefverklaring voor flexkrachten van Wiertz Personeelsdiensten

Wiertz Company sloot zich in januari 2018 aan bij de Stichting Perspectiefverklaring. Sindsdien kunnen flexkrachten die werken voor Wiertz Personeelsdiensten, het uitzendlabel van Wiertz Company, een perspectiefverklaring aanvragen. Een perspectiefverklaring is een document dat uitzendkrachten kunnen gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek.

Aantal werknemers met flexibel contract groeit

Roger Holtus, CEO van Wiertz Company, vindt het logisch dat flexkrachten worden geholpen bij het verkrijgen van een hypotheek. ‘De tegenstelling tussen vast en flex wordt steeds minder relevant en het aantal werknemers met een flexibel contract groeit. Het is dus zaak dat ook deze groep werknemers gewoon toegang krijgt tot een hypotheek. Dat we onze flexkrachten kunnen helpen als ze een nieuwe woning op het oog hebben, vind ik mooi nieuws.‘

Kijken naar toekomstige mogelijkheden

De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via één en hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de perspectiefverklaring.

Stichting Perspectiefverklaring

Sinds 21 juni 2017 kunnen uitzendondernemingen zich aansluiten bij de Stichting Perspectiefverklaring. In deze stichting zitten vertegenwoordigers van hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het belangrijkste doel van de stichting is het waarborgen van de kwaliteit van de verstrekte perspectiefverklaringen.

Bekijk ook

Van geen ervaring tot 1e monteur steigerbouw met vast contract

Opleiden is een vak, geen klusje dat je erbij doet. Een motto dat zeker opgaat voor de LSB Academie, een initiatief van Wiertz Company en LSB-Groep uit Geleen. Bij de LSB Academie worden ruwe diamanten opgeleid tot volwaardige steigerbouwers, schilders, monteurs of isolatietechnici.

Wiertz introduceert All Aboard Now: effectief aan de slag op dag 1

Wiertz Company lanceerde samen met Goal043 ‘All Aboard Now’. Deze onboarding game richt zich op het boeien, binden en informeren van (nieuwe) medewerkers in de periode vanaf kennismaking tot en met de eerste werkweek. “Innovatie als aanvulling op oprechte aandacht. Dat is echte vooruitgang.”
Sluit Menu