Van geen ervaring tot eerste monteur steigerbouw met vast contract

Opleiden is een vak, geen klusje dat je er bij doet. Een motto dat zeker opgaat voor de LSB Academie, een initiatief van Wiertz Company en LSBGroep uit Geleen. Bij de LSB Academie worden de ruwe diamanten door middel van de juiste begeleiding opgeleid tot volwaardige steigerbouwers, schilders, monteurs of isolatietechnici. Dit geldt ook voor de 34-jarige Richard Lemmens. Hij ontpopte zich mede dankzij de LSB Academie binnen enkele maanden tot eerste monteur steigerbouw.

Geen affiniteit

De 34-jarige Richard had helemaal geen affiniteit met steigerbouw. Na z’n schoolperiode was hij zeven jaar in Militaire Dienst bij Defensie, totdat hij enkele jaren geleden bij filiaal Sittard van Wiertz Personeelsdiensten op gesprek ging. “Ik kwam gewoon voor werk, niet eens specifiek voor steigerbouw. Uiteindelijk werd ik als handlanger voorgesteld bij LSB-Groep.”

In het begin ging Richard met een ervaren steigerbouwer mee, waarvan hij in het begin veel moest leren en vragen aan kon stellen. Al gauw ontving hij een positief advies van LSB-Groep om in aanmerking te komen voor het opleidingstraject van de LSB Academie. Het opleidingstraject bestaat uit een combinatie van theorie- en praktijklessen, met als afsluiter een examen. Eenmaal geslaagd, ontvangt de deelnemer een diploma/certificaat.

Vertrouwen uitspreken

Al heel snel merkten ze bij LSB-Groep en Wiertz Personeelsdiensten dat Richard in aanmerking zou komen voor eerste monteur steigerbouw. Hij was ontzettend leergierig en wilde graag. Wat volgde was een gesprek waarin hem duidelijk werd gemaakt wat LSB-Groep en Wiertz Personeelsdiensten van plan waren met hem. “Ze spraken beide het vertrouwen in mij uit dat ik het aan zou kunnen om in opleiding te gaan voor eerste monteur steigerbouw. Dat was ontzettend fijn om te horen.”

Geen spijt van de keuze

Na enkele maanden opleiding behaalde Richard in december 2017 zijn certificaat voor eerste monteur steigerbouw. En als klap op de vuurpijl kreeg hij begin 2018 een vast dienstverband van LSB-Groep. Na het behalen van het certificaat begon het pas écht voor Richard. “Je wordt direct voor de leeuwen gegooid, in positieve zin. Ik zag het meer als uitdaging en definitieve bevestiging om alleen op pad te gaan en de steigers op te bouwen. En ik moet zeggen: tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad van deze keuze. Ik zou het zo weer doen!”

LSB Academie: werkzoekenden toekomstperspectief bieden

De LSB Academie is een initiatief van LSB-Groep en Wiertz Company. Dit exclusieve samenwerkingsverband is er sinds 2016 en past binnen de visie en maatschappelijke rol die Wiertz Company en LSB Groep graag nemen. Het doel van de LSB Academie is om werkzoekenden uit de regio – met of zonder opleiding – via een praktijkgericht opleidingstraject de garantie te bieden op een baan als steigerbouwer, schilder, monteur of isolatietechnicus. Ivo Smeets, Commercieel Manager Midden-Limburg bij Wiertz Company, is trots op de samenwerking en geboekte voortgang: “Sinds twee jaar zijn steigerbouwers verplicht om gecertificeerd te zijn als hulpmonteur, monteur, eerste monteur en voorman volgens de Richtlijn Steigers om hun vak te mogen uitoefenen. Dit gaat verder dan uitsluitend praktijkkennis. Dat we er samen met LSB-Groep in slagen om tientallen kandidaten aan een diploma te helpen dat direct leidt tot een goede baan, vind ik prachtig.”

Bekijk ook

Perspectiefverklaring voor flexkrachten van Wiertz Personeelsdiensten

Opleiden is een vak, geen klusje dat je erbij doet. Een motto dat zeker opgaat voor de LSB Academie, een initiatief van Wiertz Company en LSB-Groep uit Geleen. Bij de LSB Academie worden ruwe diamanten opgeleid tot volwaardige steigerbouwers, schilders, monteurs of isolatietechnici. 

Wiertz Company introduceert All Aboard Now: effectief aan de slag op dag 1

Wiertz Company lanceerde samen met Goal043 ‘All Aboard Now’. Deze onboarding game richt zich op het boeien, binden en informeren van (nieuwe) medewerkers in de periode vanaf kennismaking tot en met de eerste werkweek. “Innovatie als aanvulling op oprechte aandacht. Dat is echte vooruitgang.”
Sluit Menu