Concreet resultaat, daar hou ik van

Igor Buck werkt inmiddels bijna twintig jaar voor Wiertz Company. Aandacht besteden aan maatschappelijke en lokale doelen is in zijn ogen onlosmakelijk verbonden met zijn werk. “Wij zijn verplicht om iedereen een kans op werk te bieden.”

Bij Sprinc staat verbinding centraal

Sinds de oprichting in 2015 zit Igor Buck inhet bestuur van Stichting Sprinc, het werkgeversplatform waar verbinding centraal staat. Verbinding tussen werkgevers in Parkstad en overheidsinstanties, maar met name verbinding met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Werk is goed voor iedereen. Voor individuen, werkgevers, maar ook voor de samenleving in zijn geheel”, aldus de commercieel manager Zuid-Limburg. “Wij zijn verplicht om iedereen een kans op werk te bieden. Daarbij schreeuwt de economie trouwens ook gewoon om werknemers.”

Trots op toegevoegde waarde Sprinc Meetings

Igor is trots op de kwaliteit van de Sprinc Meetings, waar steevast meer dan honderd bezoekers aan deelnemen. “Na iedere bijeenkomst kunnen we weer nieuwe leden noteren. Dat geeft aan dat we goede bijeenkomsten organiseren met toegevoegde waarde en echt in een behoefte voorzien.“ Een fraai initiatief in 2018 was het ‘Sprinc Sponsorplan’, waarbij een groep Parkstedelingen die in de bijstand zaten zich presenteerden aan Sprinc-leden, die vervolgens deze kandidaten een plek aanboden binnen hun organisaties.

WerkFit Traject: regulier werk na een intensief traject

In 2019 gaat Sprinc nog een stap verder met het WerkFit Traject. Er worden twaalf werkzoekenden intensief begeleid naar een vaste baan. De eerste drie maanden lopen ze met behoud van uitkering stage bij Sprinc-leden. Igor: “Daarna geven ze aan in welke branche ze het liefste aan de slag gaan en dan regelen we dat. Het is weliswaar een intensief traject waar veel tijd in de begeleiding gaat zitten, maar het resultaat is regulier werk voor mensen die dat eerst niet hadden. Kennis delen is belangrijk, maar mensen daadwerkelijk aan het werk helpen is natuurlijk nog beter. Concreet resultaat dus, daar hou ik van.”

Bekijk ook

Training Herkennen & Doorverwijzen

In de herfst van 2018 volgden 42 medewerkers van Wiertz Company de training Herkennen & Doorverwijzen. De training leert deelnemers hoe ze laaggeletterdheid herkennen en vervolgens bespreekbaar kunnen maken. 

Wederkerigheid ontstaat vanzelf

Wiertz Company ondersteunt al sinds 2015 de musea Cube, Columbus en Continium in Kerkrade. Het langjarige partnership wordt gewaardeerd aan het Museumplein: “De duur van de ondersteuning biedt ons een stevige basis waarmee we vooruit kunnen.”
Sluit Menu